Blijf op de hoogte van de automotive.

Dit is jouw blog!

GT Motive en Mitchell, een langdurige samenwerking

De aandeelhouders van GT Motive zijn verheugd om een uitbreiding van de joint venture met Mitchell International aan te kondigen om de Europese markt verder te ontwikkelen, waar het bedrijf de afgelopen vijf jaar in omvang is verdubbeld. In deze hernieuwde samenwerking neemt Ángel Martínez Pepe Castelo over als General Manager van het bedrijf.

De twee aandeelhouders van GT Motive hebben besloten hun joint venture uit te breiden om het bedrijf de komende jaren samen verder te ontwikkelen, gebruikmakend van de lokale marktkennis van oprichtende partner Einsa Group en de geavanceerde technologie van de Noord-Amerikaanse leider in de P&C industrie Mitchell International. Ángel Martínez, CEO van het bedrijf, merkte op: “De passie die GT Motive vanaf het allereerste begin ertoe heeft aangezet informatie op een eenvoudige, nauwkeurige en uitgebreide manier te verstrekken, wordt versterkt door de mogelijkheden die technologie vandaag biedt, die snelle en betaalbare innovatie mogelijk maakt” . Gedurende de vijf jaar van joint venture hebben ze de omvang van GT Motive verdubbeld, wat vandaag bijna 20 miljoen euro aan inkomsten oplevert. In deze periode is Mitchell International ook een reus van de P&C-industrie geworden, die de barrière van 1 miljard dollar overschreed na zijn recente fusie met Genex, een leverancier van klinische oplossingen in zijn klasse in de VS. Alex Sun, president en CEO van Mitchell International, merkte op: “We zijn verheugd om onze vijfjarige relatie met GT Motive uit te breiden en we zijn ervan overtuigd dat we samen innovatie op de Europese markt kunnen blijven brengen. We kijken ernaar uit om onze klanten en de industrie te helpen de huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan”.

In het Spaanse verzekeringsbedrijf gebruiken twee bedrijven in de Top 10 al de Workcenter-technologie van Mitchell en GT Motive en gebruiken 8 van de Top 10 andere GT Motive-producten. In de leasing-, fleetmanagement- en mechanische garantiemarkten is GT Motive de onbetwiste leider en is marktreferentie de belangrijkste partner voor de twee toonaangevende leasemaatschappijen voor de hele Europese markt. Last but not least, in het aftersales-segment, waar het bedrijf dealers, werkplaatsen en distributeurs van reserveonderdelen bedient, blijft GT Motive groeien in Spanje en Europa. 30% van hun inkomsten komt al van buiten Spanje.

Verder wordt het leiderschapsteam geherstructureerd. Sinds september werkt het bedrijf aan een overgangsplan voor zijn huidige Managing Director, Pepe Castelo, om zijn taken over te dragen tussen de huidige CEO, Ángel Martínez en de rest van het managementteam. Pepe Castelo heeft GT Motive getransformeerd van een Spaans bedrijf naar een internationale speler die actief is in 24 Europese landen, met een managementteam van 6 verschillende nationaliteiten, een breed scala aan klanten die zich bezighouden met autoverzekeringen, leasing, reparateurs en distributeurs van onderdelen, “Het zijn twaalf spannende en intense jaren geweest waarin ik alles heb gegeven, persoonlijk en professioneel. Het GT Motive-project heeft onbeperkt potentieel en ik ben ervan overtuigd dat Ángel, samen met het huidige team, de prestaties die in deze jaren zijn bereikt, zal voortzetten en zelfs versnellen, het is nu het juiste moment voor een verandering ”, zei Pepe Castelo over zijn GT Motive-ervaring. Vanaf 1 februari zal het Ángel Martínez zelf zijn die de dagelijkse activiteiten van het runnen van het bedrijf beheert. “We werken al maanden aan deze overgang en ik wil benadrukken dat het een opmerkelijk proces is waar Pepe en ik erg trots op zijn. Dit is alleen mogelijk vanwege de uitstekende relatie die we door de jaren heen hebben opgebouwd ”, zegt Ángel. Pepe Castelo zal het bedrijf niet verlaten tot 31 maart om het logische transitieproces te voltooien, Pepe voegde eraan toe: “Ik zal GT Motive nooit echt verlaten, dit is een project waarvan ik het gevoel heb dat ik deel van mezelf ben en ik blijf als een ander lid van deze familie van ondernemers en vrienden ”.

Deze veranderingen handhaven, versterken en stellen ons in staat door te gaan met de GT Motive-strategie die blijft inzetten op technologie, connectiviteit en expertise in het beheer van claims, vloten en reparaties.

Meer informatie: info@gtmotive.nl

Ad Prins
Ad@gtmotive.nl

Cees Klaassen
Ceesk@gtmotive.nl

Arthur van der Lek
Arthur@gtmotive.nl

Algemeen: info@gtmotive.nl
De Loetenweg 1
1187 WB Amstelveen

De calculatie tool voor reparatie, onderhoud, schade- en glasherstel.