Blijf op de hoogte van de automotive.

Dit is jouw blog!

Samenwerking GT Motive en Geevers Auto Parts

Nieuwe standaard voor autoschadeherstel

 

GT Motive biedt met GT Estimate een unieke volledige calculatieoplossing voor de automotive markt. Wereldwijd kent GT Estimate al meer dan 30.000 gebruikers. In Nederland heeft GT Motive vorige maand, na een succesvolle pilot van een jaar, de samenwerking met Geevers Auto Parts bestendigd.

Samenwerking GT Motive en Geevers Auto Parts

Geevers is al meer dan 50 jaar de toonaangevende en onafhankelijke leverancier van auto-onderdelen voor auto’s die schade hebben opgelopen. Het bedrijf is gevestigd in Veldhoven. “Dagelijks leveren wij onderdelen aan autoschadeherstelbedrijven door heel de BeNeLux. Onze missie is het helpen verkorten van de doorlooptijden van schadeherstel. Snel leveren van de juiste onderdelen is hiervan een belangrijk onderdeel, legt Peter Hessels, commercieel directeur van Geevers, uit. “Onze ruim 200 medewerkers helpen klanten met bestellingen en leveringen, maar denken ook mee in oplossingen.”


Eenvoudig juiste onderdelen bestellen

Hoe past de samenwerking met GT Motive in dit plaatje? Peter: “Veel verborgen kosten zitten in het verkeerd bestellen en dus geleverd krijgen van onderdelen. Door het aanbieden van GT Estimate aan onze klanten, kunnen zij snel en eenvoudig zelf juiste onderdelen bestellen. Dit gebeurt op basis van de unieke Vin-geboortekaart van het voertuig waardoor de exacte informatie en onderdeelnummers beschikbaar zijn. Samen met GT Motive hebben wij de opzet bedacht en GT Motive heeft het systeem volledig voor ons ingericht en gebouwd.”


Integratie eigen website

“Het is voor onze klanten heel eenvoudig om via hun klantportaal de juiste onderdelen te bestellen. De tool is geïntegreerd op de website van Geevers. Wil een schadeherstelbedrijf een calculatie maken of onderdelen bestellen dan heeft hij de keuze uit deze tools.”


First time right

Cees Klaassen, CEO Carcusol (GTMotive.NL) BV vult aan: “Wij noemen dat first time right. Van 38 automerken staan alle onderdelen in onze database. Hiermee hebben we een marktdekking van ruim 90%. Onze database is opgebouwd op basis van originele OE-data. Daardoor zijn de gegevens volledig en betrouwbaar. Voer je de juiste gegevens of geboortekaart in van het voertuig, dan weet je zeker dat je de juiste onderdelen gepresenteerd krijgt. Met een paar drukken op de knop bestel je de juiste onderdelen. Iets vergeten is ook niet meer mogelijk, want je krijgt ook de juiste bevestigingsmaterialen en dergelijke in beeld. Dit zorgt voor meer efficiëntie en kostenbesparing.”


Service

Peter: “Onze klanten kunnen nu ook zelf calculaties uitvoeren. Met slechts een paar drukken op de knop komen de juiste prijzen en uren in beeld. Opnieuw gemak en tijdsbesparing. En het prettige is dat onze klanten automatisch direct de juiste prijzen te zien krijgen. Wij zien dit echt als een belangrijk stukje extra service dat wij onze klanten kunnen aanbieden.”


Cuperus Repair

Eén van de schadeherstelbedrijven die werkt met GT Estimate is John Cuperus, eigenaar van Cuperus Repair. “Werken met het systeem van Geevers betekent voor mij vooral gemak en tijdwinst. Waar ik voorheen alles handmatig moest doen, zoals het appen van een foto, of het doorbellen van gegevens, hoef ik nu alleen een kenteken in te voeren en alle relevante informatie verschijnt automatisch. Via afbeeldingen kun je eenvoudig onderdelen selecteren en dan verschijnt de juiste prijs van een onderdeel direct in beeld. Ik hoef dus niet meer te wachten, maar kan direct verder. De kans op fouten is eigenlijk nul. Door de koppelingen die er zijn gemaakt, bestel je niet te veel en vergeet je ook niks. Het systeem werkt verder intuïtief en is eenvoudig aan te leren. GT Motive helpt daarbij.”


Waterdicht systeem

Cuperus werkt nu een jaar met GT Estimate. De eisen die de verzekeraar stelt, vormde de directe aanleiding. “De verzekeringsmaatschappijen stellen steeds meer eisen. Zo moet ik de arbeidsuren, materialen, maar ook de voorbereidingstijd specificeren. Via het systeem van Geevers gaat dit snel en automatisch. Ik hoef niet meer handmatig onderscheid te maken. Het biedt een compleet overzicht en is een waterdicht systeem. Groot voordeel is dat de acceptatie van een schadegeval nu veel sneller gaat. Dat is niet alleen prettig voor ons, maar vooral voor onze klanten. Verder heb ik minder discussie met experts. Ook zij zien de voordelen van GT Estimate. Ik kan het zeker aanraden.”


Doorlooptijden verkort

“Inmiddels gebruiken veel bedrijven de tool en de feedback die wij hierover ontvangen van klanten is uitermate positief”, bevestigt Peter. “Het doel om de doorlooptijden van reparaties te verkorten, lijkt hiermee te worden bevestigd en daar zijn ook wij uitermate positief over.”


Gebruikersvriendelijk

Cees: “GT Estimate zorgt voor het vereenvoudigen van het bestelproces. Het systeem is zeer gebruikersvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Ook het kostenplaatje valt bij onze doelgroep goed. Tel daarbij de winst op doordat wij het mogelijk maken met hoge mate van precisie onderdelen te selecteren en te bestellen, dan werk je niet alleen efficiënter, je verhoogt ook automatisch je klanttevredenheid. Zo zetten wij als GT Motive een nieuwe standaard voor de automotive.”

Meer informatie: info@gtmotive.nl

Ad Prins
Ad@gtmotive.nl

Cees Klaassen
Ceesk@gtmotive.nl

Arthur van der Lek
Arthur@gtmotive.nl

Algemeen: info@gtmotive.nl
De Loetenweg 1
1187 WB Amstelveen

De calculatie tool voor reparatie, onderhoud, schade- en glasherstel.