Blijf op de hoogte van de automotive.

Dit is jouw blog!

GT Estimate: hagelschade calculaties

Belangrijke update: Met release 2021.1 zal met GT Estimate ook hagelschade calculaties kunnen worden gemaakt. Een mooie aanvulling op de al zeer uitgebreide all in one tool waarmee momenteel calculaties voor schadeherstel, reparatie en onderhoud en glasreparatie kunnen worden gemaakt op basis van OE informatie.

De ontwikkeling van de hagelschade calculatie is in samenwerking met het gerenommeerde kenniscentrum Hagelschaden Zentrum uit Ulm tot stand gekomen. In de omringende landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland en Italie maar zeker ook Nederland, is het erg belangrijk om een gestructureerde en eenduidige methode te hebben om de schade als gevolg van hagel in te schatten, aangezien dit fenomeen aanzienlijke schade veroorzaakt. 

Hoe werkt het? Er zijn meerdere methoden om schade door hagel te schatten, echter in deze release hebben we onze eigen methoden geïmplementeerd, gebaseerd op de aanbevelingen van Hagelschaden Zentrum. Deze formule houdt rekening met verschillende parameters en geeft een gedetailleerd resultaat over de uit te voeren bewerkingen en hun kosten.

Dit zijn, kort samengevat, de nieuwe beschikbare opties:

  • Volledige afwerking (maximaal.): Dit is de maximale tijd die nodig is om reparatiewerkzaamheden met hagelformule aan het hele voertuig uit te voeren. De totale tijd die wordt besteed aan het uitvoeren van taken aan alle onderdelen die zijn gerepareerd met de hagelformule, kan niet groter zijn dan deze tijd.
  • Deuk-conservering: Met deze optie kan de gebruiker de tijd instellen die nodig is om de deuk-conserveringswerkzaamheden per onderdeel uit te voeren, inclusief de materiaalkosten. Standaard staat deze optie aan omdat het zeer waarschijnlijk wordt uitgevoerd bij het repareren van een onderdeel door middel van een hagelformule.
  • Materialen lijmtechnologie: Deze waarden worden gebruikt om de prijs vast te stellen van de materialen die gebruikt worden bij het aanbrengen van lakloze deukreparaties met lijmtechnieken. De kosten van de materialen zijn afhankelijk van het aantal onderdelen waarop de techniek wordt toegepast.
  • Eenmalige insteltijd per voertuig: een vast tarief dat per voertuig in rekening wordt gebracht voor de voorbereiding en nabewerking van de gereedschappen en hulpmiddelen.

Om de hagelformule goed zijn werk te laten doen, moeten enkele verplichte gegevens worden verstrekt:

  • Het aantal deuken dat in het onderdeel is aangetroffen, de gemiddelde diameter van die deuken (millimeters) en de uitlijning van het onderdeel (horizontaal of verticaal). Waarbij het maximale aantal deuken dat de gebruiker kan instellen voor een geselecteerde gemiddelde diameter is groter voor horizontale onderdelen dan voor verticale onderdelen.
  • Daarbij is in de formule sprake van een verband tussen het aantal deuken in het onderdeel en hun gemiddelde diameter; hoe groter de gemiddelde diameter, hoe minder het maximum aantal deuken dat in het onderdeel is toegestaan.
  • Toeslagen voor behandelen van aluminium onderdelen, toegepaste lijmtechnologie en afwerken.

Heeft u vragen of wenst u nadere informatie over dit persbericht, neem dan contact op via info@gtmotive.nl of 088-1182071

 

Meer informatie: info@gtmotive.nl

Ad Prins
Ad@gtmotive.nl

Cees Klaassen
Ceesk@gtmotive.nl

Arthur van der Lek
Arthur@gtmotive.nl

Algemeen: info@gtmotive.nl
De Loetenweg 1
1187 WB Amstelveen

De calculatie tool voor reparatie, onderhoud, schade- en glasherstel.